|

Bakir Izetbegović razgovarao s Muamerom Zukorlićem

Bakir Izetbegović razgovarao s Muamerom Zukorlićem
17
F
FENA
9.3.2017. u 17:56
142
komentara
17

dijeljenja
Bakir Izetbegović razgovarao s Muamerom Zukorlićem
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je poslanika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka u Skupštini Srbije Muamera Zukorlića.
Na sastanku je razgovarano o odnosima Bošnjaka u BiH i Sandžaku, položaju Bošnjačke zajednice u Srbiji, te o značaju unapređenja međunacionalnih odnosa na Balkanu u cjelini.

Zukorlić je informirao Izetbegovića o aktivnostima koje Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka provodi s ciljem očuvanja bošnjačkog jedinstva u Sandžaku, zatim unapređenja bošnjačko-srpskih odnosa u Srbiji, te intenzivnije komunikacije unutar bošnjačkih zajednica u Sandžaku i BiH.

Izrazio je zadovoljstvo u pogledu napora koje je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poduzeo na unapređenju međubošnjačke komunikacije u Sandžaku i BiH, te napretka koji je u tom pogledu postignut, ali i u kontekstu unapređenja međunacionalnih odnosa na Balkanu.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je ukazao na značaj potrebe za još intenzivnijom komunikacijom bošnjačkih predstavnika u dvije susjedne zemlje. Naglasio je spremnost za ulaganje dodatnih napora u tom pravcu. Posebno je istakao značaj unapređenja međunacionalnih odnosa u regiji, važnih za puni ekonomski razvoj i stabilnost, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (142)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...