Rajko Vasić
0

Bakir Izetbegović prijeti novim ratom

FENA
Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić ocijenio je danas da izjava potpredsjednika SDA Bakira Izetbegovića "da je bolje da međunarodna zajednica sankcionira i reaguje na separatizam Milorada Dodika, nego da pusti nama da se na naš način borimo za BiH“, direktna prijetnja "srpskom narodu novim ratom“.

Vasić u saopćenju navodi da je "cijeli svijet konačno shvatio kakva je bila sarajevska borba za BiH i koliko je žrtava odnijela“.

On tvrdi da je "prijetnja novim ratom, i Srbima i međunarodnoj zajednici, pokušaj Izetbegovića da primora međunarodnu zajednicu da završi ratne teritorijalne i etničke želje iz sarajevske muslimanske platforme za koju je Alija Izetbegović žrtvovao mir“.

Izvršni sekretar SNSD-a još navodi da bi, "prijetnja Bakira Izetbegovića da 'mi nikada nećemo dozvoliti da Srebrenica ostane izvan konteksta BiH', imala smisla kada bi se jednakom dosljednošću borio da Jasenovac i Kosovo imaju isti tretman“.

SNSD jasno poručije, kako dodaje Vasić, da je i trenutna i buduća BiH, njena funkcionalnost, ustavnost pa i disolucija, stvar demokratskih i ustavnih procedura unutrašnjih institucija, entiteta, kantona i tri nacije, i njihovih evidentnih prava, a ne stvar rata, sankcija i političke ili vojne sile“.