{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Bakir Izetbegović od danas predsjedavajući Predsjedništva

S
SRNA
10.3.2012. u 07:48
0
31
Bakir Izetbegović od danas predsjedavajući Predsjedništva
0
Bakir Izetbegović od danas predsjedavajući Predsjedništva
Funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, prema načelu rotacije, danas od Željka Komšića preuzima bošnjački član Bakir Izetbegović koji će ovu dužnost obavljati u narednih osam mjeseci.
Izetbegović će dužnost predsjedavajućeg obavljati prvi put nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH u oktobru 2010. godine

U Izetbegovićevom kabinetu rečeno je Srni da će bošnjački član Predsjedništva BiH o planiranim aktivnostima upoznati javnost na konferenciji za novinare nakon prve naredne sjednice Predsjedništva BiH.

Predstavnici medija moći će da dobiju Komšićev stav o radu Predsjedništva BiH u prethodnih osam mjeseci u ponedjeljak nakon primopredaje dužnosti, rekli su u Komšićevom kabinetu.

Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ocijenio je ranije u izjavi Srni da je Predsjedništvo BiH u proteklih 16 mjeseci funkcionisalo dosta dobro, čak i bolje nego u prethodnom periodu, s obzirom da u novom sazivu nije bilo potezanja pitanja zaštite entitetskih i nacionalnih interesa.

Rotacija na funkciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH odvija se na osnovu odredbi Ustava BiH kojima se definiše taj segment Poslovnika o radu Predsjedništva BiH. Dužnosti predsjedavajućeg su, između ostalog, sazivanje sjednica Predsjedništva, veća saradnja sa medijima, kao i veće obaveze prema službenim međudržavnim posjetama u odnosu na druga dva člana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: