Afera "medijski reket"
0

Bakir Hadžiomerović tužio samog sebe

Sarajevo-x.com
Hadžiomerović: Kaznene prijave
Hadžiomerović: Kaznene prijave
Urednik Političkog magazina "60 minuta" Federalne televizije Bakir Hadžiomerović podnio je kaznene prijave protiv više osoba, uključujući i sebe samog.

Prijave su upućene na adrese Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Državnog Tužiteljstva BiH, te Tužiteljstva Federacije BiH, i to zbog napisa nedavno objavljenih u medijima u Republici Srpskoj, posebno onih u vlasništvu Željka Kopanje, javila je FTV. U tekstovima koje je potpisao Denis Kuljiš, Hadžiomerović je optužen da je od hrvatske firme Inter INA primio 30 hiljada eura kako bi u emisiji 60 minuta prestao kritizirati tu firmu.

"Radi se o brutalnoj konstrukciji koja je potpuno očekivana od mafijaške organizacije Željka Kopanje, Milorada Dodika i njihovog koalicionog partnera Dragana Čovića. Što se mene tiče, tužit ću i autora teksta, i poslodavca i sve medije koji su ovu priču objavili na takav sraman način", rekao je za Sarajevo-x.com Hadžiomerović neposredno nakon što je priča objavljena, podsjećajući da ovo nije prvi put da u medijima Željka Kopanje bude prozvan za reketaša.