BiH
0

Bakić: Ostajemo pred zgradom zajedničkih institucija BiH do ispunjenja zahtjeva

NINA
I pored neugodnosti koje imaju, bh. poljoprivrednici ne namjeravaju ukloniti svoje ''šatorsko naselje'' ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu dok im se ne ispune zahtjevi, kazao je u ponedjeljak predsjednik Udruženja poljoprivrednika BiH Ranko Bakić.

Bakić je ponovio da je formiranje ministarstva poljoprivrede na državnom nivou najprioritetniji zahtjev, naglašavajući da je i u funkcionalnom pregledu poljoprivrednog sektora u državi jasno naznačena potreba formiranja ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Prema njegovim riječima, sljedeći zahtjev poljoprivrednika je zaštita domaće poljoprivrede uvođenjem carina s izuzetkom proizvoda koji se ne proizvode u BiH.

On je ponovio da je jedan od zahtjeva revizija Ugovora o slobodnoj trgovini kako bi se domaća proizvodnja zaštitila od sve većeg uvoza visokosubvencioniranih proizvoda iz Hrvatske i SCG-a.

Također, poljoprivrednici su danas blokirali dva granična prijelaza Kamensko i Doljani i planiraju još aktivnosti za iduće razdoblje kojima će koordinirati iz ''šatorskog naselja''.