BiH
9

Bakić: Do sada nije traženo postupanje u slučaju "Radišić"

Piše: Am. Dž.
Marina Bakić
Marina Bakić
Državne i entitetske vlasti još uvijek nisu zatražile pokretanje međunarodne Interpolove potjernice za Miletom Radišićem, odbjeglim banjalučkim biznismenom i kumom predsjednika RS-a Milorada Dodika, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Podsjećamo, Radišić je osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija u privatizacijskom procesu i od marta ove godine je u bjekstvu.

"Putem Ministarstva pravde BiH, kao jedinog nadležnog organa veze, do sada nikada nije zatraženo nikakvo postupanje u slučaju Mileta Radišića. Napominjemo da je prema Ugovoru o priznanju i izvršavanju stranih sudskih presuda između BiH i Srbije, nadležni sud RS imao mogućnost da, ukoliko pomenuta osoba ima državljanstvo RS, traži izvršenje izrečene sudske presude u Republici Srbiji, ali da to do sada nije učinjeno", istakla je Marina Bakić, glasnogovornica Ministartsva pravde BiH.

Radišić se u proteklim danima ponovo našao u fokusu javnosti. Naime, SDS je nedavno na svojoj internet stranici objavio audiosnimak u kojem se čuje kako Mile Radišić optužuje ministra finansija Republike Srpske Zorana Tegeltiju za, kako je naveo, koruptivne radnje.