{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bajramski prijem u Goraždu: Najbolje zanimanje čovjeka je dobrota

25.9.2015. u 10:00
1
13
Bajramski prijem u Goraždu: Najbolje zanimanje čovjeka je dobrota
1
Tradicionalni bajramski prijem za veliki broj zvaničnika, predstavnika javnog, kulturnog, vjerskog i društveno političkog života te privrednika su zajedno organizirali Muftijstvo goraždansko, Vlada BPK i općina Goražde.
Muftija goraždanski Remzija efendija Pitić čestitajući Kurban-bajram podsjetio je da je 'Najbolje zanimanje koje čovjek može imati na ovom svijetu dobrota'.

"A zapravo nam to kazuje cijeli Kur'an, nema budućnosti da budete vjernik ako ne činite dobro, džaba namazi, post, ako to ne prati dobro djelo od kojega drugi ljudi imaju koristi, od kojega naše okruženje i zajednica imaju korist, zato mislim da se isplati biti dobar po svaku cijenu", poručio je Remzija efendija Pitić, muftija goraždanski.

Čestitke povodom Kurban Bajrama uputili su i Emir Oković, premijer BPK Goražde i Muhamed Ramović, općinski načelnik. Poruka vjernicima je da i ovaj Bajram proslave u duhu tradicije i običaja, djeleći radost sa svojim najdražima.

Ramović je u svom obraćanju i ovom prilikom stavio akcenat na suživot i toleranciju.

"Mi smo kao lokalna zajednica jedan primjer suživota i tolerancije, što pokazuju slučajevi kada se naši susjedi nađu u nevolji mi ne gledamo granicu već idemo uvijek da pomognemo".

Čestitke povodom Kurban-bajrama uputio je i starješina Crkvene Opštine Rogatica Rajko Cvjetković

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: