BiH
0

Bajramske čestitke muslimanima iz Predsjedništva BiH

Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i članovi Željko Komšić i Nebojša Radmanović uputili su pojedinačne čestitke za nadolazeći Ramazanski bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

U Silajdžićevoj čestitci upućenoj reisu-l-ulemi Mustafi ef. Ceriću stoji: "Poštovani reisu-l-ulema, Vama lično, kao i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu, upućujem najiskrenije čestitke u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama. Želim da Ramazanski bajram Vama lično, kao i svim muslimanima koji su mjesec ramazan proveli u ibadetu, protekne u miru, sreći i blagostanju. Bajram šerif mubarek olsun!"

Komšić je u čestitci napisao: "U povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama, upućujem Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u Bosni i Hercegovini i dijaspori najtoplije čestitke. Bajram je radost za sve vjernike i ljude dobrih namjera, nadahnuće za obnovu ljubavi, vjernosti, izgradnju mira i svakog napretka u odnosima među ljudima. Želim da ga proslavite dostojanstveno, u miru i sreći, zajedno sa Vašim najbližima. Bajram šerif mubarek olsun."

Radmanović je Bajram čestitao ovim riječima upućenim Ceriću: "Poštovani, povodom nastupajućeg praznika Ramazanskog bajrama, upućujem Vam iskrene čestitke, sa željom da ga provedete u duhovnom miru, porodičnoj sreći i zadovoljstvu. Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini želim da vjersku i duhovnu radost Ramazanskog bajrama podijele sa svojim najbližim, prijateljima i komšijama. Nadam se da će veliki praznik Ramazanski bajram, u skladu sa svojom tradicionalnom simbolikom, biti još jedna prilika nama u BiH da širimo i razvijamo odnose tolerancije, mira i razumijevanja među ljudima i narodima koji žive u Bosni i Hercegovini."