{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bajramska svečanost u Srebrenici

F
20.12.2007. u 11:10
0
0
Bajramska svečanost u Srebrenici
0
Bajramska svečanost u Srebrenici
Bijela džamija
Bajram-namaz u povodu Kurban-bajrama pred oko 500 vjernika u Bijeloj džamiji u Srebrenici klanjao je glavni imam Damir efendija Peštalić. U obraćanju istakao je da se u ovim danima ne smiju zaboraviti šehidi koji su dali svoje živote da bi povratnici u Srebrenicu danas imali mogućnost da žive, rade i grade ambijent da bi situacija svaki dan bila bolja.
"Danas ne smijemo zaboraviti ni naše majke kojima nema ko otvoriti vrata. Ovo je prilika da se pomirimo s onima s kojima smo se posvađali, da s komšijama drugih nacionalnosti podijelimo bajramsku radost. Insistiram na međureligijskom dijalogu i samo na taj način svima nama u Srebrenici može biti bolje, rekao je ef. Peštalić.

Načelnik Općine Srebrenica Abdurahman Malkić istakao je da je u Srebrenici sve više i više Bošnjaka i to daje nadu da ovaj grad u konačnici dobije elemente vrijednosti koje su ga nekad krasile.

Bajram-namaz klanjan je u još pet džamija u seoskim centrima, uz prisustvo velikog broja vjernika koji su došli iz Federacije BiH i evropskih zemalja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: