|

Bajramska svečanost u Srebrenici

Bajramska svečanost u Srebrenici
0
F
FENA
20.12.2007. u 11:10
0
komentara
0

dijeljenja
Bajramska svečanost u Srebrenici Bijela džamija
Bajram-namaz u povodu Kurban-bajrama pred oko 500 vjernika u Bijeloj džamiji u Srebrenici klanjao je glavni imam Damir efendija Peštalić. U obraćanju istakao je da se u ovim danima ne smiju zaboraviti šehidi koji su dali svoje živote da bi povratnici u Srebrenicu danas imali mogućnost da žive, rade i grade ambijent da bi situacija svaki dan bila bolja.
"Danas ne smijemo zaboraviti ni naše majke kojima nema ko otvoriti vrata. Ovo je prilika da se pomirimo s onima s kojima smo se posvađali, da s komšijama drugih nacionalnosti podijelimo bajramsku radost. Insistiram na međureligijskom dijalogu i samo na taj način svima nama u Srebrenici može biti bolje, rekao je ef. Peštalić.

Načelnik Općine Srebrenica Abdurahman Malkić istakao je da je u Srebrenici sve više i više Bošnjaka i to daje nadu da ovaj grad u konačnici dobije elemente vrijednosti koje su ga nekad krasile.

Bajram-namaz klanjan je u još pet džamija u seoskim centrima, uz prisustvo velikog broja vjernika koji su došli iz Federacije BiH i evropskih zemalja.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.