{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Bajramović i drugi": Svjedoci potvrdili navode ranijih iskaza

F
7.12.2006. u 13:43
0
0
"Bajramović i drugi": Svjedoci potvrdili navode ranijih iskaza
0
"Bajramović i drugi": Svjedoci potvrdili navode ranijih iskaza
Svjedočenjima Željke i Saše Gvozdenović u četvrtak je u Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno obnovljeno suđenje Ismetu Bajramoviću Ćeli, Mahiru Rađi i Mersudu Ličini, te Svjetlani Đumišić, ranije Kostić i Aidi Omerović, optuženim za ubistvo Rahmana Hajdarpašića 31. marta 2000. u ondašnjem fast-fudu, sada restoranu "Brajlović" na Ilidži.
Svjedoci su izjavili kako u cijelosti ostaju pri tvrdnjama datim u iskazima tokom istrage, odnosno ranijih pretresa u ovom predmetu.

Prema navodima sadržanim u ranijim iskazima, svjedoci (supružnici Željka i Saša Gvozdenović) su sjedili s Rahmanom Hajdarpašićem kada je došlo do pucnjave u spomenutom ugostiteljskom objektu.

Oni se, međutim, ne sjećaju detalja vezanih za dinamiku "kritičnih dešavanja". Željka je u ranijem iskazu ustvrdila kako je sve čega se sjeća to da je u trenutku pucnjave osjetila toplotu na licu (zadobila povredu u predjelu lica).

Svjedok Saša Gvozdenović je, prema ranije datom iskazu, neposredno nakon otvaranja vatre pobjegao, preskočivši ogradu ugostiteljskog objekta.

Na upit optužbe u vezi s tim ko je prvi ispalio metak iz pištolja, svjedok je kazao kako je to bilo davno te da se o tome ne može izjasniti.

Odbrana optuženih reagirala je na ovaj upit optužbe, navodeći kako se radi o okolnostima koje su razjašnjene na prethodnom glavnom pretresu.

Vrhovni sud Federacije BiH dosad je u dva navrata ukinuo presudu u ovom slučaju, što je rezultiralo obnavljanjem suđenja pred prvostepenim sudom.

Epilog prvog prvostepenog postupka bio je izricanje višegodišnjih zatvorskih kazni Bajramoviću, Rađi i Ličini, dok su Kostić i Omerović bile osuđene na po godinu dana zatvora zbog pomaganja, odnosno prikrivanja dokaza.

Poslije prvog obnovljenog postupka u Kantonalnom sudu Sarajevo, koji je nakon uloženih žalbi naložio Vrhovni sud FBiH, svi akteri spomenutog slučaja oslobođeni su optužbi.

Nastavak glavnog pretresa u ovom predmetu zakazan je za 22. decembar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: