|

Bajkeri iz Sarajeva krenuli u Potočare, šalju poruku mira i vječnog pamćenja

Bajkeri iz Sarajeva krenuli u Potočare, šalju poruku mira i vječnog pamćenja
270
I. P.
10.7.2019. u 09:48
0
komentara
270

dijeljenja
1/13 Foto: M. O./Klix.ba
2/13 Foto: M. O./Klix.ba
3/13 Foto: M. O./Klix.ba
4/13 Foto: M. O./Klix.ba
5/13 Foto: M. O./Klix.ba
6/13 Foto: M. O./Klix.ba
7/13 Foto: M. O./Klix.ba
8/13 Foto: M. O./Klix.ba
9/13 Foto: M. O./Klix.ba
10/13 Foto: M. O./Klix.ba
11/13 Foto: M. O./Klix.ba
12/13 Foto: M. O./Klix.ba
13/13 Foto: M. O./Klix.ba
Nekoliko stotina bajkera danas je iz Sarajeva u sklopu Moto maratona Srebrenica 2019 krenulo prema Potočarima. Na tom putu će odati počast žrtvama rata u BiH, a u konačnici i žrtvama genocida u Srebrenici.
Bajkeri su se jutros okupili na parkingu u sarajevskom naselju Stup odakle počinje dug put ka Potočarima.

"Plan je da krenemo s parkinga i napravimo defile kroz Sarajevo. Zaustavit ćemo se kod Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva gdje ćemo položiti cvijeće i odati počast, a potom idemo na Vogošću pa prema Kladnju gdje ćemo napraviti pauzu. Nakon toga slijede Vlasenica i Memorijalni centar gdje ćemo također odati počast. Idemo onda kod nane Fate Orlović pa u Bratunac i Potočare, odnosno Memorijalni centar u koji ćemo stići oko 18:30 sati", rekao je Enver Suljić, predsjednik organizacionog odbora Moto maratona Srebrenica 2019.


Ovo je osmi Moto maraton s nekoliko stotina učesnika koji dolaze iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije, Švedske, Njemačke, Slovenije, Švicarske...

"I to nisu dijasporci, većina njih su stranci i državljani tih zemlaja što uveličava ovaj Moto maraton. Ovim šaljemo poruku mira, da se genocid u Srebrenici nikada ne zaboravi i ne ponovi. Prikupljamo i novčana sredstva za one kojima je to najpotrebnije, a ove godine novac će ići Enisi koja je predstavljena u emisiji "Ispuni mi želju", zaključio je Suljić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.