{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bahilj: Najvjerovatnije sutra odluka o povećanju cijene plina

F
26.10.2011. u 14:20
0
26
Bahilj: Najvjerovatnije sutra odluka o povećanju cijene plina
0
Bahilj: Najvjerovatnije sutra odluka o povećanju cijene plina
Milorad Bahilj
Federalni ministar trgovine Milorad Bahilj najavio je kako će na sutrašnjoj sjednici Vlade FBiH najvjerovatnije biti donesena odluka o povećanju cijene plina za 13,89 posto s obzirom na to da nije došlo do konkretnih promjena u vezi sa izmirenjem dugovanja prema BH-Gasu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako je saopćeno iz Federalnog ministarstva trgovine, bilo je mnogo govora o tome da bi se postotak povećanja cijene plina mogao još umanjiti, no jučerašnjim sastankom predstavnika Vlade FBiH s predstavnicima BH-Gasa, Toplana i SarajevoGasa, koji nije urodio plodom, ta je mogućnost definitivno odbačena.

''Da bi se spriječilo daljnje poskupljenje plina u BiH, te izbjegao scenarij obustave opskrbom plina Rusije prema BiH, presudnu ulogu imat će Sarajevski kanton koji se mora fokusirati na isplaćivanje svih dugovanja prema BH-Gasu. BH-Gas kojem se trenutno duguje 53 miliona KM u ovom trenutku nema drugog izbora nego povećati cijenu plina, na koju, uz dugovanja, uvelike utječu i povećanja prosječne cijene ruskog prirodnog plina, povećanja nabavne cijene ruskog isporučioca, cijena nafte i naftnih derivata, koja je također u porastu, te porast kursa američkog dolara'', zaključio je Bahilj, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: