Sukob zbog rent-a-car usluga
58

Backović prijavio prijetnje vlasnika Žutog taksija; Zajko sve negirao

Piše: N. J.
Vahid Zajko
Vahid Zajko
Bosanskohercegovačka patriotska stranka danas je saopćila kako su njihovom članu Zaimu Backoviću upućene prijetnje nakon što je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zatražio da se uvede red u saobraćaj u Kantonu, odnosno da se reguliše oblast rent-a-car usluga.

Kako su naveli iz BPS-a, prijetnje Backoviću i njegovoj porodici uputili su vlasnik Žutog taksija Vahid Zajko i njegov poslovni partner Izedin Spahović.

"Prijetnje su prijavljene MUP-u Kantona Sarajevo i BPS očekuje da će organi reda poduzeti sve neophodne mjere da zaštite Backovića i njegovu porodicu te integritet rada zastupnika u Skupštini KS koji radi na uvođenju reda u saobraćaju KS", naveli su iz BPS-a.

Međutim, Zajko je za Klix.ba kazao da nikakvih prijetnji nije bilo.

"S obzirom na to da je Backović rekao da u zakonu ne može naći član kojim je regulisana oblast rent-a-car usluga, ja sam ga jutros pozvao i poručio mu da više ne luta i da pročita član 58. Zakona o cestovnom prometu FBiH, u kojem se to spominje. To je bio sav naš razgovor i nikakvih prijetnji nije bilo", rekao je Zajko.

Ipak, on je pozvan u Policijsku stanicu Centar kako bi dao izjavu u vezi sa ovim slučajem.

"Rekao sam im isto što i vama, a Spahović je išao sa mnom u svojstvu svjedoka, jer je bio tu kada sam zvao Backovića. Iz policije su mi sugerisali da više ne kontaktiramo sa Backovićem i tako će i biti. Bili smo prijatelji 40 godina, sve do jutros. A, mi smo mu omogućili da sjedi u Skupštini, jer smo ga mi izglasali i nosili njegove plakate. Nakon ovoga, prekidamo svaki kontakt sa njim", rekao je Zajko za naš portal.