{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


B. Luka: Prvi stanari u Domu penzionera početkom jula

S
11.4.2012. u 14:13
0
1
B. Luka: Prvi stanari u Domu penzionera početkom jula
0
Dom penzionera u Banjoj Luci, za čiju rekonstrukciju je Vlada Republike Srpske izdvojila pet miliona KM, prve stanare moći će da primi početkom jula, rečeno je nakon sastanka ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petra Đokića i direktora ovog doma Ilije Vujičića.
Đokić je rekao novinarima da je Vlada RS dala zadatak da se u toku 2011. godine odlučno krene u aktivnost stvaranja uslova za rekonstrukciju Doma penzionera, te da je posao sada priveden kraju.

"Svi planirani radovi izvršeni su uspješno. Uvjerili smo se da je prostor uređen na izuzetno kvalitetan način", rekao je Đokić i dodao da Dom penzionera treba da funkcioniše na principu samoodrživosti.

On je rekao da će izgradnjom ovom doma biti uspostavljeni novi standardi u oblasti podrške i zbrinjavanju penzionera u Republici Srpskoj i naglasio da će sve aktivnosti u vezi sa smještajem i organizacijom rada doma biti vršene u koordinaciji i saradnji sa Udruženjem penzionera Republike Srpske.

"Ovaj dom će svakako biti za ponos Srpske u pogledu odnosa Republike prema najstarijim stanovnicima penzionerima", rekao je Đokić i dodao da će u ovom objektu dio penzionera naći smještaj, a mnogi će moći da koriste usluge kroz brojne sadržaje koji će biti organizovani u narednom periodu.

Direktor Doma penzionera Banja Luka Ilija Vujičić rekao da je Vlada Republike Srpske za rekonstrukciju doma izdvojila pet miliona KM,a da su ugovoreni radovi koji su završeni prije sedam dana koštali 4.200.000 KM.

"Preostala sredstva biće iskorištena za sitne nabavke", rekao je Vujičić i dodao da su otvoreni tenderi za opremanje soba, restora i kuhinje, dok je grad raspisao tender za banjsko uređenje.

Vujičić je rekao da vlada veliki interes penzionera za smještaj u Dom, koji će funkcionisati po ekonomski održivoj cijeni.

Dom penzionera u Banjoj Luci, koji je najvišeg standara u BiH, raspolaže kapacitetom od 150 do 250 mjesta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: