Predložen pritvor
0

B. Luka: Podmićeni inspektor Poreske uprave RS predat tužilaštvu

Piše: D. T.
Dragan Rakocija
Dragan Rakocija
Doskorašnji inspektor Poreske uprave RS Dragan Rakocija, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, danas je predat u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Prema policijskim informacijama, Rakociju se sumnjiči da je u jednom od banjalučkih preduzeća, s ciljem pribavljanja imovinske koristi, sačinio dva zapisnika, koja je dao na uvid odgovornim osobama u preduzeću.

U tim zapisnicima stanje neuplaćenih obaveza za period od pet godina se razlikovalo u iznosu od 540.232 KM te je inspektor u više navrata kontaktirao odgovorne osobe u preduzeću da se sa njim sastanu i nešto preduzmu kako nelegalnosti ne bi zavšile u Poreskoj upravi RS.

Rakocija je uhapšen nakon što je od odgovornih osoba primio mito, nakon čega su ga uhapsili policijski službenici Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u MUP-u RS.

Iz policije su naveli kako je ovaj slučaj rasvijetljen zahvaljujući saradnji sa građanima te su pozvali sve koji imaju slična saznanja o korupciji da nedjela prijave MUP-u RS.

Kako je portalu Sarajevo-x.com potvrđeno iz Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, nadležni tužilac je od banjalučkog Osnovnog suda zatražio da se Rakociji odredi jednomjesečni pritvor.

"Prijedlog za određivanje pritvora je stavljen zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i iz razloga što bi mogao ponoviti krivično djelo", naveli su u Okružnom tužilaštvu.