BiH
0

B. Luka: Panoramsko letenje za djecu bez roditelja

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Padobranski klub ''Banjaluka'' priredio je danas panoramsko letenje avionom iznad Banje Luke za djecu štićenike Centra za socijalni rad iz Gradiške koja su bez roditeljskog staranja, saopšteno je iz ovog kluba.

Druženje padobranaca sa 17 štićenika Centra za socijalni rad organizovano je na sportskom aerodromu Zalužani u okviru akcije "Adrenalinom protiv droge".

''Kako i sam naziv akcije kaže `Adrenalinom protiv droge`, padobranci su još jednom pokazali pozitivnu ulogu u promovisanju zdravih životnih vrijednosti", navodi se u saopštenju.

Osim panoramskog letenja avionom iznad Banje Luke, za svu djecu i osoblje koje je došlo u njihovoj pratnji Padobranski klub organizovao je i svečani ručak, a imajući u vidu da je ovo bilo prvo druženje štićenika Centra i banjalučkih padobranaca, dogovorena je dalja saradnja radi afirmacije ovog sporta i zdravog načina života.

Zbol loših vremenskih uslova, projekat "Adrenalinom protiv droge" nije realizovan do kraja tako da će biti nastavljen u narednom periodu kada vremenski uslovi to dozvole, u saradnji sa Ministarstvom za porodicu, omladinu i sport RS-a, gradom Banja Luka, Centrom za socijalni rad Banja Luka, Klinikom za psihijatriju i NVO "Viktorija".

Pokrovitelj projekta je grad Banja Luka.