BiH
0

B. Luka: Kočićevi Stričići bez vode skoro mjesec

FENA
Banja Luka
Banja Luka
Skoro mjesec, u vrijeme najvećih julskih vrelina, mještani Stričića, na Manjači kod Banje Luke, nemaju vode.

Stanovnici ovog naselja kažu da su u ovom slučaju oni periferna briga, ali nevolja je s napajanjem stoke u kraju koji tradicionalno živi od stočarstva.

Ljubiša Azarić se žali da mu je već mjesec dana najteže obezbijediti vodu stoci.

"S cisternom idem na potok, kantama. Dovlačim, pojim stoku. Muku mučim živu, a tako i svi mještani ovdje u Mjesnoj zajednici Stričići na platou Manjače", jada se Azarić.

Koliko je velika njegova i briga njegovih komšija dovoljno govori podatak da se s ovog kraja dnevno isporuči do 5.000 litara mlijeka.

Mještani su se obraćali predstavnicima Mjesne zajedice, ali oni još uvijek nisu konkretno pristupili rješavanju ovog problema.

Za sada imaju samo obećanja, a suša je učinila svoje, ne čekajući da lokalna mjesna administracija napravi spiskove na osnovu kojih bi stanovnicima bila dopremljena pitka voda.

U banjalučkoj Civilnoj zaštiti tek su jutros dobili zahtjev za prve isporuke cisterni stanovnicima Manjače, ali samo za jedna manji broj domaćinstava.

Iz Stričiće su ponovo uputili apel i nadležnim banjalučkim vlastima da se ubrza izgradnja seoskog vodovoda kako bi konačno i oni imaju riješeno vodosnabdijevanje u 21 vijeku.