Čest problem
5

Avioni zbog magle jutros nisu mogli slijetati na sarajevski aerodrom

N. V.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Aerodrom u Sarajevu danas ima problem sa slijetanjem aviona što je uobičajeno u glavnom gradu BiH zbog magle i zagađenja zraka.

Jutros na aerodrom nije sletio nijedan avion, odnosno oni su preusmjereni na obližnje aerodrome na kojima su vremenski uslovi povoljniji.

Posljednji je trebalo da sleti Lufthansin avion koji dolazi iz Frankfurta preko Zagreba u BiH, međutim, avion se nakon neuspjelog pokušaja slijetanja u Sarajevo, vratio u Zagreb odakle će putnici biti dalje prevezeni ka glavnom gradu BiH.

Uprkos tome što se u Sarajevu vrijeme proljepšalo kako dan odmiče te je iza oblaka izašlo i sunce, stanje na pisti, kako prikazuju uživo kamere sa aerodroma, je izrazito loše. Magla je vrlo gusta i jasno je da bi avionima bilo nemoguće sletjeti.

Portparolka Međunarodnog aerodroma Sarajevo Belma Čureković je za Klix.ba potvrdila da su uzrok nemogućnosti slijetanja aviona magla i generalno loši vremenski uslovi.

Kasnije je sletio avion iz Dubaija i to je jedini do sada (13:20 sati) koji je sletio.

Danas je u Sarajevu, kao i prethodnih dana, izrazito zagađen zrak što također smanjuje vidljivost, a u kombinaciji sa maglom, stvara se prava horor atmosfera.