Let odgođen za četvrtak ujutro
0

Avion s bh. državljanima iz Libije nije sletio u Sarajevo

Piše: N. J.
Avion libijske aviokompanije "Buraq Air", čijim letom je trebala u srijedu navečer biti evakuisana grupa bh. državljana iz Libije, nije sletio na Međunardoni aerodrom Sarajevo.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Na aerodromu su bili produžili uobičajeno radno vrijeme i nakon 22 sata, no onda su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH kazali kako je let odgođen za četvrtak ujutro u sedam sati., navodno zbog nevremena u Tripoliju.

Tim avionom, kako je ranije saopštilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH, trebala bi biti evakuisana 143 bh. državljana.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH prvobitno je javilo da se avion sa prvom grupom državljana BiH očekuje na Sarajevskom aerodromu iza 19 sati, te da je do višesatnog zakašnjenja došlo zbog velikih gužvi na aerodromu u Tripoliju i nemogućnosti da se putnici na vrijeme ukrcaju.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
To je trebao biti prvi avion od pogoršanja sigurnosne situacije u Libiji koji bi doveo bh. građane iz te zemlje. Bosna i Hercegovina, kao i mnoge druge zemlje, želi evakuisati svoje državljane iz Libije zbog protesta i nemira koji u ovoj zemlji traju od 15. februara. Prema procjenama ambasade BiH u Libiji, u ovoj zemlji se nalazi između 1.200 i 1.500 državljana Bosne i Hercegovine.