|

Avdić: Tražit ćemo dolazak stručnjaka UNESCO-a u Visoko

Avdić: Tražit ćemo dolazak stručnjaka UNESCO-a u Visoko
0
F
FENA
3.8.2006. u 10:16
0
komentara
0

dijeljenja
Avdić: Tražit ćemo dolazak stručnjaka UNESCO-a u Visoko
Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH i predsjednik Komisije za suradnju s UNESCO-om Sead Avdić, posjetio je lokalitet piramide Mjeseca i najavio da će Komisija tražiti da UNESCO pošalje svoje stručnjake u Visoko, potvrdio je za FENU izvršni direktor Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca Mario Gerussi.
Avdića je u srijedu na lokalitetu piramide Mjeseca dočekao autor hipoteze o postojanju kompleksa bosanskih piramida Semir Osmanagić koji je gostu pokazao i objasnio radove na nekoliko aktivnih sondi piramide Mjeseca.

"Avdić je Projekt nazvao epohalnim i toliko jakim da nije nikakvo čudo što nailazi na skepsu i oprečna mišljenja te je najavio i skoro održavanje tematskog sastanka članova Komisije na koji će, kako kaže, biti pozvan širi krug stručnjaka kao i predsjednik Upravnog odbora Fondacije Semir Osmanagić", kazao je Gerussi za Agenciju FENA.

Nakon terenskog obilaska, Avdić je saslušao i prezentaciju kompletnog Projekta Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca.

“Tražit ćemo od UNESCO-a da pošalje svoje stručnjake koji će dati svoju ocjenu. To je prvi korak koji UNESCO može uraditi a nakon toga slijedi i podrška u smislu finansija ili neka druga, naravno, s aspekta projekta, koji može biti reliziran u vidu participacije ili namjenskog tematskog programa za istraživanje ovog kompleksa piramida“, najavio je Avdić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.