{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Avaz' tuži Gregoriana i 'političku policiju'

F
12.11.2009. u 15:02
0
51
'Avaz' tuži Gregoriana i 'političku policiju'
0
'Avaz' tuži Gregoriana i 'političku policiju'
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Povodom tvrdnji i pakovanja političke policije s Raffijem Gregorianom na čelu,, prema kojoj je atentat na poznatog novinara Bakira Hadžiomerovića planiran u "Radon Plazi", Uprava "Avaza" podnijela je krivičnu prijavu.
Kako se navodi u saopćenju "Avaza", krivična prijava podnijeta je protiv teškog kriminalca, odnosno osuđenika koji je cijelu aferu po nečijem nagovoru izmislio i podmetnuo da je neko iz "Avaza" razgovarao s grupom ili ekipom čija se imena spominju u javnosti.

"Za krivično djelo lažnog prijavljivanja predviđena je zatvorska kazna do tri godine, a vjerujemo da će nadležni pravosudni organi adekvatno reagirati i spriječiti da se oni zloupotrebljavaju u mafijaškim igrama i prljavoj predizbomoj kampanji", saopćeno je iz Uprave "Avaza", koja je vlasnik hotela "Radona Plaza".

Činjenica da razni politički i ratnoprofiterski lobiji u svoje kolo uvlače osuđene kriminalce najbolje ilustrira o kakvoj se ekipi i političkoj mafiji radi, rečeno je u saopćenju.

Napominju da su ovakvi i slični pokušaji već nekoliko puta plasirani u javnost, a najviše tragikomičan od njih je bio da je vlasnik "Avaza" planirao i izvršio likvidaciju Zorana Đinđića.

Nalogodavci i izvršioci takvih pokušaja, čiji je cilj uvijek bio da se Lagumdžija nasilu nametne narodu, kao što su porodica Selimović i drugi, za klevete ovakvog tipa morali su platiti više od 100.000 KM po nalogu sudova, podsjećaju iz Uprave "Avaza".

Međutim u saopćenju je istaknuto da ovakvi pokušaji neće spriječiti vlasnika i novinare "Avaza" da i dalje pišu o političkoj policiji, državnoj mafiji i pljački više od 100 bh. kompanija, odnosno partijskom "reketu" koji provodi SDP po Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: