|

'Avaz' tuži Gregoriana i 'političku policiju'

'Avaz' tuži Gregoriana i 'političku policiju'
0
F
FENA
12.11.2009. u 15:02
51
komentara
0

dijeljenja
'Avaz' tuži Gregoriana i 'političku policiju' Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Povodom tvrdnji i pakovanja političke policije s Raffijem Gregorianom na čelu,, prema kojoj je atentat na poznatog novinara Bakira Hadžiomerovića planiran u "Radon Plazi", Uprava "Avaza" podnijela je krivičnu prijavu.
Kako se navodi u saopćenju "Avaza", krivična prijava podnijeta je protiv teškog kriminalca, odnosno osuđenika koji je cijelu aferu po nečijem nagovoru izmislio i podmetnuo da je neko iz "Avaza" razgovarao s grupom ili ekipom čija se imena spominju u javnosti.

"Za krivično djelo lažnog prijavljivanja predviđena je zatvorska kazna do tri godine, a vjerujemo da će nadležni pravosudni organi adekvatno reagirati i spriječiti da se oni zloupotrebljavaju u mafijaškim igrama i prljavoj predizbomoj kampanji", saopćeno je iz Uprave "Avaza", koja je vlasnik hotela "Radona Plaza".

Činjenica da razni politički i ratnoprofiterski lobiji u svoje kolo uvlače osuđene kriminalce najbolje ilustrira o kakvoj se ekipi i političkoj mafiji radi, rečeno je u saopćenju.

Napominju da su ovakvi i slični pokušaji već nekoliko puta plasirani u javnost, a najviše tragikomičan od njih je bio da je vlasnik "Avaza" planirao i izvršio likvidaciju Zorana Đinđića.

Nalogodavci i izvršioci takvih pokušaja, čiji je cilj uvijek bio da se Lagumdžija nasilu nametne narodu, kao što su porodica Selimović i drugi, za klevete ovakvog tipa morali su platiti više od 100.000 KM po nalogu sudova, podsjećaju iz Uprave "Avaza".

Međutim u saopćenju je istaknuto da ovakvi pokušaji neće spriječiti vlasnika i novinare "Avaza" da i dalje pišu o političkoj policiji, državnoj mafiji i pljački više od 100 bh. kompanija, odnosno partijskom "reketu" koji provodi SDP po Sarajevu.
Prijavi grešku


Komentari (51)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...