{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Autori najboljih projekata Sajma ideja mladih KS kod gradonačelnice

F
23.6.2008. u 13:08
0
0
Autori najboljih projekata Sajma ideja mladih KS kod gradonačelnice
0
Autori najboljih projekata Sajma ideja mladih KS kod gradonačelnice
Foto: Semiha Borovac
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i zamjenik gradonačelnice Josip Jurišić sa suradnicima primili su danas predstavnike sedam srednjih škola s područja Kantona Sarajevo čiji projekti su proglašeni najboljim na Sajmu ideja mladih.
Grad Sarajevo je s po 500 KM podržao projekte pobjednika te smotre održane u organizaciji Omladinske informativne agencije. Čelnici Grada danas su čestitali pobjednicima te im uručili i simbolične poklone (značke s grbom Grada Sarajeva).

Čelnicima Grada danas su projekte prezentirali učenici Treće gimnazije, Srednje turističke, Srednje mješovite škole - Vogošća, Druge gimnazije, Srednje medicinske škole, Prve gimnazije, te Mješovite srednje škole veterinarskog smjera. Te škole su pobjednici lokalnog sajma ideja mladih održanog početkom juna, a prezentirani projekti uglavnom se odnose na tri oblasti - školu, humanitarne aktivnosti (zaštita životinja, renoviranje ili humanitarni koncerti) te kreativnost.

Gradonačelnica je pozdravila aktivnosti učenika i naglasila da su njihovi projekti dobar primjer za ostale mlade ljude i dokaz da se radom može doprinijeti razvoju društva u cjelini.

Gradonačelnica Borovac učenike je danas informirala o ideji da se tokom ljeta pokrene akcija na uklanjanju neprimjerenih grafita, te grafita ispisanih na neadekvatnim mjestima. Ona je pozvala učenike da se uključe u tu akciju i tako daju svoj doprinos za ljepše i čistije Sarajevo, zarade nešto novca, ali i korisno iskoriste slobodno vrijeme.

Grad Sarajevo budžetom je predvidio određena sredstva za te namjene, a sudjelovanje učenika u toj akciji označeno je kao dobar znak da mladi ljudi žele čisto i lijepo Sarajevo.

Današnjem susretu sa čelnicima Grada prisustvovali su i učenici Srednje zubotehničke škole koji su autori pobjedničkog projekta s lokalnih sajmova ideja mladih. Oni su prezentirali svoj projekt oralne higijene i najavili kampanju o zaštiti oralnog zdravlja u KS-u.

Predstavnici Omladinske informativne agencije ponudili su gradskim čelnicima da Grad Sarajevo bude partner u njihovom projektu kojim bi za 30 studenata s dobrim prosječnim ocjenama bilo omogućeno jednomjesečno putovanje po Evropi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: