Uoči policijske akcije
714

Automobil u vlasništvu influenserke Adne Helić dva dana prije hapšenja zapaljen u Visokom

B. H.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
U mjestu Dvor, općina Visoko 20. aprila u ranim jutarnjim satima je zapaljen automobil BMW X5. Kako Klix.ba saznaje vozilo je u vlasništvu influenserke Adne Helić, koja je uhapšena dva dana nakon toga.
Iz MUP-a Zeničko-Dobojskog Kantona su saopćili da su 20. aprila u 3:50 ujutro dobili dojavu o požaru na automobilu BMW X5 u mjestu Dvor, općina Visoko, te da je požar lokalizovan u 4:05. Dodali su da je u vlastištvu H. A.

Kako Klix.ba saznaje riječ je o automobilu u vlasništvu influenserke Adne Helić.

Helić se u nekoliko navrata fotografisala u automobilu, koji odgovara opisu iz MUP-a ZDK, a da je riječ o njenom automobilu potvrđeno nam je iz više izvora. Međutim, nije poznato kako je došlo do zapaljenja vozila.

Influenserka Adna Helić, koja je prekjučer uhapšena zajedno sa još 22 osobe iz Sarajeva, Mostara i Zenice zbog sumnje na organizovani kriminal, od danas je na slobodi, a za nju su zatražene mjere zabrane.

Kako su za Klix.ba potvrdile njene advokatice Belma Balijagić Džuho i Mersiha Delić, Helić je ukinuto zadržavanje u prostorijama MUP-a KS. Nakon što je uhapšena, ispitao ju je u i postupajući tužilac, a Tužilaštvo BiH je za nju i još četiri osobe zatražilo mjere zabrane.

Ostalih 18 osumnjičenih, koji su uhapšeni u akciji "Black Tie 2", su također ispitani, ali su za njih zatražene mjere pritvora i ročište o tim mjerama će biti održano u 14 sati.