Oglasili se nadležni
261

Autoceste FBiH: Greškama izvođača radova uzrokovane kolone kod Bradine, izvinjavamo se

B. R.
Autoceste FBiH (Foto: Klix.ba)
Autoceste FBiH (Foto: Klix.ba)
Kompanija Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine (AC FBiH) je istakla da su greške izvođača radova uzrok jučerašnjih (5. augusta) dugih kolona kod Bradine te su se izvinili građanima.

Napomenuli su da je gradnja kružnog toka, kao sastavnog dijela Koridora 5C na dionici Tarčin - Ivan, započela jučer te da su tom prilikom formirane kolone na magistralnom putu Tarčin - Konjic.

"Greškama koje je napravio izvođač radova na ovoj dionici, nažalost, svi smo bili svjedoci gužvi koje su se desile prvog dana izvođenja radova. Ovim putem želimo poslati izvinjenje građanima koji su se našli u neugodnoj situaciji i koji su satima čekali u kolonama uzrokovanim greškama izvođača radova", poručili su iz AC FBiH.

Također su podsjetili da se će se radovi ubuduće vršiti od 22 do 6 sati. Iz BIHAMK-a su ranije danas kazali da ih je izvođač radova obavijestio da se danas ne formiraju kolone.

Podsjećamo, jučer su se zbog spomenutih radova formirale duge kolone u pravcu Sarajeva. Prema riječima čitatelja Klix.ba, u koloni se čekalo duže od sat, što je izazvalo nezadovoljstvo vozača i njihovih saputnika. Nezadovoljstvo je bilo utoliko veće zbog toga što se čekalo na vrlo visokim temperaturama. Na pojedinim vozilima, koja su bila u koloni, desili su se kvarovi.

Građani pitaju da li su regulacija saobraćaja i način izvođenja radova u jeku turističke sezone mogli biti bolje organizovani. Shodno dosadašnjem iskustvu, izgledno je da će se problemi u odvijanju saobraćaja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine nastaviti i danas.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić (SDA) je najavio da će navedena dionica autoputa u saobraćaj biti puštena krajem ovog mjeseca.