{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Autoceste FBiH dodijelile stipendije za 30 studenata

Klix.ba
13.8.2018. u 13:36
63
29
Autoceste FBiH dodijelile stipendije za 30 studenata
63
U prostorijama Operativnog ureda u Sarajevu upriličeno je svečano potpisivanje ugovora i dodjela stipendija Javnog preduzeća Autoceste FBiH za 30 redovnih studenata i studentica dodiplomskih i postdiplomskih studija.
Stipendijama JP Autoceste FBiH potiče se i nagrađuje izvrsnost najboljih studenata, naročito u području građevine, saobraćaja, elektrotehnike i ostalih stručnih fakulteta bliskih djelatnosti Preduzeća.

"Već sedmu godinu za redom JP Autoceste FBiH stipendiraju studente i studentice dodiplomskih i postdiplomskih studija. Kao kompanija koja u svom poslovanju zastupa politiku društveno odgovornog poslovanja preduzeća, naš cilj je da se u vidu stipendija da doprinos i podrška tokom studiranja budućim mladim stručnjacima iz oblasti građenja, upravljanja i održavanja cestovne infrastrukture u BiH", istaknuo je Ivica Ćurić, izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove u JP Autoceste FBiH.

Na temelju Pravilnika o dodjeli stipendija dodijeljeno je 10 stipendija studentima treće godine prvog ciklusa studija, u mjesečnom iznosu od 100 KM, a 20 stipendija studentima prve i druge godine drugog ciklusa studija, u mjesečnom iznosu od 300 KM.

Za sedam godine u društveno-odgovorni program JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar uložilo je 340.000 KM za 180 studentskih stipendija, čime nastoji da mlade stručnjake zadrži u BiH i da im osigura bolju i sigurniju budućnost.

Za studente navedenih fakulteta JP Autoceste FBiH redovno organizuje prakse u vidu posjete gradilištima na Koridoru Vc kao i objektima koji su namijenjeni za održavanje i kontrolu saobraćaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: