Do daljnjeg
1

Autobuska stanica u Zenici danas će biti deblokirana, ali prijevoza u gradu neće biti

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Autobuska stanica u Zenici danas će biti deblokirana potvrdio je za Klix.ba direktor Javnog komunalnog preduzeća Zenicatrans - prevoz putnika Darmin Terzić.

Na ovu odluku odlučio se Sindikat Zenicatransa koji je došao i informisao Terzića da će danas u poslijepodnevnim satima deblokirati autobusku stanicu i početi zarađivati novac od korištenja stanice.

Međutim, obavljanje prevoza neće biti u funkciji do daljnjeg s obzirom da su linije koje su vozili autobusi Zenicatransa dodijeljene drugim prevoznicima.

Predsjednik Sindikata Zenicatransa Huso Sarvan je kazao kako su se odlučili na deblokadu nakon što je Kasumović povukao svoju pomoć u iznosu od 500.000 KM i poručio im da zarađuju novac sami.

Podsjetimo, autobuska stanica u Zenici blokirana je od 31. decembra prošle godine, a u sklopu obustave rada radnici ovog preduzeća su dva puta stupali i u štrajk glađu.

Autobuska stanica sutra u 15:30 sati trebala je biti dodijeljena drugim pravnim licima koji su se mogli prijaviti na poziv koji je uputio Grad Zenica kao vlasnik ovog objekta.

Prvi prijemi autobusa nakon deblokade stanice početi će sutra ujutro.