BiH
4

Autobusi Centrotransa saobraćaju otežano

FENA
Autobusi i linije kompanije Centrotrans Eurolines saobraćaju u skladu s trenutnom situacijom uzrokovanom obilnim kišnim padavinama u BiH, saopćeno je iz Pres službe Centrotransa.

Sve linije u Kantonu Sarajevo se obavljaju na vrijeme i bez bilo kakvih poteškoća kao i svi ugovoreni prevozi učenika.

Međunarodne linije su jutros krenule prema redu vožnje ali s izmijenjenim rutama puta.

S obzirom na navedenu situaciju svi polasci prema Njemačkoj i Beču su preusmjereni preko Banja Luke, a putnici koji su kretali iz Žepča i Maglaja su prevezeni do Banja Luke s manjim vozilima.

Problem u saobraćaju, kada je u pitanju Prigradsko – gradski saobraćaj, predstavlja linija Sarajevo – Visoko koja se obavlja se na način da linija iz Sarajeva za Kakanj normalno saobraća do Podlugova, gdje ulazi na Autoput i tako nastavlja do Kakanja jer je poplavljen ulaz sa Autoputa u Visoko, a poplavljen je i ulaz u Visoko starom cestom iz pravca Sarajeva prema Visokom.

Također, linija Sarajevo – Vareš - Sarajevo obavlja se na način da vozila dolaze do Breze i tu čekaju polazak iz Vareša.

Cesta nije prohodna od Breze do Vareša jer je u Pajtovom Hanu voda poplavila cestu, a i pokrenuto je klizište gdje je cesta potpuno blokirana.

Što se tiče međukantonalnog saobraćaja najteža situacija je u Tuzlanskom kantonu zbog čega sve linije saobraćaju samo do Kladnja.

S obzirom na stanje na putevima saobraćaj se ne odvija prema redu vožnje već se prilagođava putnicima i uslovima na putevima.

Naime, iako nema otkazanih polazaka, saobraćaj je otežan te neke od linija saobraćaju alternativnim pravcima kako bi svi putnici sigurno stigli na svoja odredišta, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Centrotransa.