{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Austrijski ministar odbrane Norbert Darabos posjetio Ministarstvo odbrane BiH

F
FENA
20.9.2007. u 13:33
0
0
Austrijski ministar odbrane Norbert Darabos posjetio Ministarstvo odbrane BiH
0
Austrijski ministar odbrane Norbert Darabos posjetio Ministarstvo odbrane BiH
Delegacija Ministarstva odbrane Republike Austrije koju predvodi savezni ministar odbrane Norbert Darabos posjetila je danas Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine.
Visoki austrijski dužnosnici razgovarali su s ministrom odbrane Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem o modalitetima za unapređenje saradnje i partnerskih odnosa.

Sagovornici su dosadašnju saradnju ocijenili uspješnom, podsjetivši na ranije potpisani Memorandum o razumijevanju o saradnji u području odbrane.

Kroz dosadašnje razgovore na nivou dvaju ministarstava konstatirano je da se nastavi daljnje unapređenje postojećih prijateljskih i partnerskih odnosa te da se svake godine usaglasi i potpiše godišnji program saradnje koji će precizno definirati aktivnosti međusobne saradnje ministarstva odbrane i oružanih snaga, a prije svega u sigurnosnoj i odbrambenoj politici, logistici, međunarodnim odnosima, vojnoj medicini, te vojnoj obuci i edukaciji.

Posebno je istaknuto da će Republika Austrija podržati sveukupni proces ispunjenja uvjeta BiH za pristupanje Evropskoj uniji i u tom pogledu raditi na organiziranju različitih vidova obuke, kurseva i seminara te podržati rad Centra za mirovne operacije (PSOTC) u Butmiru, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: