{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Austrijska donacija za sigurnosni sistem BiH

F
3.2.2009. u 14:31
0
0
Austrijska donacija za sigurnosni sistem BiH
0
Austrijska donacija za sigurnosni sistem BiH
Austrijski Savezni ured za kriminalistiku donator je kompjuterske opreme za rad bosanskohercegovačke Agencije za istrage i zaštitu SIPA na suzbijanju ilegalnih migracija.
Opremu će 4. februara preuzeti predstavnici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i SIPA-e, Odjel za suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima.

Vrijednu donaciju će uručiti austrijski šef misije u BiH DDr Michael Weninger zajedno s predstavnikom austrijskog Saveznog ureda za kriminalistiku generalmajorom Gerhardom Langom.

Ova akcija podrške spada u okvir trogodišnjeg projekta "Borba protiv ilegalne migracije“, koji finansira Austrijska razvojna agencija, a realizira austrijsko Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova. Projektom su obuhvaćene zemlje regije: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Albanija i Kosovo.

"Svi aspekti sigurnosti civilnog društva jedan su od stubova evropskog životnog standarda kojem BiH odlučno teži. Ovom donacijom, kao i nizom različitih oblika permanentne podrške bosanskohercegovačkim nastojanjima u pravcu evropskih integracija Austrija potvrđuje svoj prijateljski odnos prema cijeloj regiji i nastoji dati svoj doprinos ostvarivanju želje građana da put do punopravnog članstva što uspješnije napreduje.

I olakšavanje viznog režima koje je toliko potrebno građanima ove zemlje, prvenstveno mladim ljudima željnim slobodnog kretanja unutar evropske zajednice, temelji se na propisanim evropskim sigurnosnim standardima i mi se radujemo zbog mogućnosti da i na ovaj način pomognemo Bosni i Hercegovini da učini korak dalje ka njihovom ostvarivanju“, izjavio je šef austrijske misije u BiH Michael Weninger, saopćeno je iz austrijske ambasade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: