{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Austrija svojim građanima ne preporučuje putovanja u BiH

N
NINA
25.5.2004. u 09:52
0
0
Austrija svojim građanima ne preporučuje putovanja u BiH
0
Austrija svojim građanima ne preporučuje putovanja u BiH
Austrijska vlada ne preporučuje svojim građanima da posjećuju BiH, zbog sigurnosne situacije u BiH, opterećene ratnim naslijeđem i nestabilnim političkim prilikama, donosi današnji Večernji list, a prenosi agencija NINA.
Od početka godine nekoliko je evropskih zemalja uvrstilo Bosnu i Hercegovinu na "crni popis" država u koje ne preporučuju putovanje, a austrijsko ministarstvo vanjskih poslova svrstalo je Bosnu i Hercegovinu uz Indiju, Izrael, Kirgistan, Mali, Mauritaniju, Nigeriju, Pakistan, Sudan i Uzbekistan.

Austrijsko ministarstvo ističe da je opasnost izražena u RS-u, ali upozorava i na mjere opreza u Federaciji BiH.

Kako piše Večernji list, građanima Austrije savjetuje se da prate medijske izvještaje o sigurnosnoj situaciji te računaju na prisustvo simpatizera "ekstremnih skupina", a uz političke rizike, vlasti u Beču upozoravaju svoje građane i na opasnost od 1,2 miliona zaostalih mina te vrlo loše ceste.

Ministarstvo vanjskih poslova Austrije savjetuje svoje građane da se za vrijeme boravka u BiH redovno informišu o sigurnosnom stanju.

Stalna ili povremena upozorenja vlada evropskih zemalja svojim građanima potkopavaju, kako ističe Večernji list, pokušaje Vijeća ministara BiH i visokog predstavnika Paddyja Ashdowna, koji u svijetu promovišu BiH kao sigurnu zemlju za strana ulaganja, ali i turistička putovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: