{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Austrija donirala novčanu pomoć Sudu i Uredu registrara BiH

F
26.9.2007. u 21:59
0
0
Austrija donirala novčanu pomoć Sudu i Uredu registrara BiH
0
Austrija donirala novčanu pomoć Sudu i Uredu registrara BiH
Sud Bosne i Hercegovine i Ured registrara u Sarajevu posjetila je danas delegacija Republike Austrije i tom prilikom predala ugovor na 1.300.000 eura.
U austrijskoj delegaciji su bili ambasador Republike Austrije u BiH Werner Almhofer, direktor Austrijske agencije za razvoj (ADA) Michael Linhart i šef Austrijskog koordinacionog ureda za tehničku suradnju u BiH Gunther Zimmer.

Uredu registrara predat je ugovor na milion eura, koliko je već uplaćeno na račun te institucije u skladu s obećanjem datim na donatorskoj konferenciji u Bruxellesu u martu prošle godine. Sredstva će biti utrošena za rad Suda i Tužiteljstva BiH, putem Ureda registrara. Dodatnih 300.000 eura predviđeno je za finansiranje daljnjeg rada međunarodnih sudija u Sudu BiH.

Predstavnike Republike Austrije pozdravila je predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso.

Ona je naglasila da je prijateljska Austrija otpočetka davala podršku osnivanju i radu Suda i Tužiteljstva BiH te da današnja donacija pokazuje zanimanje austrijske vlade za podršku radu ovih važnih državnih institucija.

Linhart i Almhofer su naglasili da je suradnja Austrije s vlastima BiH veoma važna te da je cilj Bosni i Hercegovini pružiti pomoć i omogućiti joj što bolju integraciju u Europu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: