BiH
0

Au Pair program u Americi

Sarajevo-x.com
Želite naučiti engleski jezik, upoznati američku kulturu, steći nove prijatelje i pri tome zaraditi? BHV Education vas poziva na Info sastanke gdje ćete dobiti detaljne informacije kako aplicirati za Au Pair.

“Au Pair” je program namijenjen mladim ljudima od 18 – 26 godina starosti, prvenstveno djevojkama, koje žele provesti 12 mjeseci u SAD-u gdje su smještene u američkim porodicama u kojima čuvaju njihovu djecu. Za 45 sati rada sedmično, one dobiju besplatan smještaj i hranu, plaćen put do Amerike i nazad, mjesečni džeparac od preko 600 američkih dolara, plaćeno zdravstveno osiguranje i plaćen kurs engleskog jezika na nekoj visokoškolskoj instituciji (college). To je Program koji omogućuje učesnicama da odlično nauče engleski jezik, upoznaju američku kulturu, steknu nove prijatelje i uopšte, da im se otvore novi horizonti i nove mogućnosti za budućnost. Dodatna prednost je što mladi mogu birati u koju regiju ili grad žele ići i sami odabiru porodicu u kojoj će provesti 12 mjeseci, kao i fakultet gdje žele pohađati kurs engleskog jezika koji im plaća američka porodica. Važno je istaknuti da se ovaj Program provodi pod pokroviteljstvom US Department of State što je najveći garant sigurnosti programa.

Od aplikantkinja se očekuje predznanje engleskog jezika, iskustvo u čuvanju djece, položen vozački ispit “B” kategorije, da je psihički i fizički zdrava, te da nema kriminalni dosje. Program je moguće produžiti na dodatnih godinu dana.

Firma BHV Education sa sjedištem u Banjaluci, od aprila 2003. godine djeluje kao predstavnik za Jugoistočnu Evropu nekoliko eminentnih neprofitabilnih organizacija iz SAD-a i Evropske Unije, a koje se bave programima kulturne razmjene, razmjenom učenika i studenata, te stipendiranjem mladih. Do sada je naše programe iskoristilo preko 500 mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine.

O Au Pair programu se možete informisati na Info sastancima koji će se održavti svakog četvrtka u 16 sati Sarajevu, ulica M. Kantardžića 3/IV, (zgrada “Svjetlosti” – preko puta Ekonomskog fakulteta). Prvi sastanak zakazan je za 15. septembar u 16 sati.

Sve informacije možete dobiti na telefon 033/ 558 811.