BiH
0

Au Pair program u Americi – novi info sastanak

Sarajevo-x.com
Ako imate između 18-26 godina, položen vozački ispit “B” kategorije, iskustvo u čuvanju djece i znanje engleskog jezika, ovo je pravi program za vas.

“Au Pair” je program namijenjen mladim ljudima, prvenstveno djevojkama, koje žele provesti 12 mjeseci u SAD-u gdje su smještene u američkim porodicama u kojima čuvaju njihovu djecu. Za 45 sati rada sedmično, djevojke dobiju besplatan smještaj i hranu, mjesečni džeparac od preko 600 američkih dolara, plaćeno zdravstveno osiguranje, plaćen kurs engleskog jezika na nekoj visokoškolskoj instituciji (college) i dvije sedmice plaćenog odmora.

To je Program koji omogućuje učesnicama da odlično nauče engleski jezik, upoznaju američku kulturu, steknu nove prijatelje i uopće, da im se otvore novi horizonti i nove mogućnosti za budućnost. Dodatna prednost je što mladi mogu sami birati datum kada žele ići, regiju ili grad gdje žele ići i porodicu u kojoj će provesti 12 mjeseci. Program je moguće produžiti na dodatnih godinu dana.

Važno je istaknuti da se ovaj Program provodi pod pokroviteljstvom US Department of State što je najveći garant sigurnosti programa.

Firma BHV Education sa sjedištem u Banjaluci, od aprila 2003. godine djeluje kao predstavnik za Jugoistočnu Evropu nekoliko eminentnih neprofitabilnih organizacija iz SAD-a i Evropske Unije, a koje se bave programima kulturne razmjene, razmjenom učenika i studenata, te stipendiranjem mladih. Do sada je naše programe iskoristilo preko 500 mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine.

O Au Pair programu se možete informisati na Info sastancima koji će se održavati svakog četvrtka u 16 sati u Sarajevu, ulica M. Kantardžića 3/IV, (zgrada “Svjetlosti” – prekoputa Ekonomskog fakulteta). Naredni sastanak je zakazan za 29. septembar u 16 sati.

Sve informacije možete dobiti na telefon 033 / 55 88 11, ili nas kontaktirati na e-mail: [email protected].