BiH
0

Atif Dudaković i zvanično postao aktivni član Stranke za BiH

Sarajevo-x.com
Član Kantonalnog izbornog štaba i glavni koordinator za rada na terenu Stranke za BiH USK, legendarni general Atif Dudaković, svečano je potpisao pristupnicu, tako da je s tim činom i službeno ozvaničen kao aktivni član ove stranke.

Predsjednik Kantonalnog vijeća S BiH USK Sadik Bahtić tim povodom u znak dobrodošlice uručio mu je prigodne poklone. U svom kratkom govoru Bahtić se osvrnuo na neizmjeran autoritet Dudakovića, kao čovjeka, koji je udario temelje države BiH i ušao u historiju.

"Generali nisu navikli da doživljavaju poraz. Naš general je vizionar, on gleda u budućnost i još jednom dokazuje da je navikao pobjeđivati, a znamo da svijet voli pobjednike", istakao je Bahtić.

Dudaković je dodao da određene političke opcije nisu odustale od podjele Bosne i Hercegovine, te da je shvatio da je neophodna "izrazito naglašena borba za jedinu nam domovinu". Naglasio je, također, da je čvrsto odlučio da pristupi S BiH kao političkoj opciji, prvenstveno zbog "programskog pravca djelovanja, te utjecaja i ugleda S BiH kako u BiH, tako i u međunarodnim okvirima", saopćeno je iz SBiH.