BiH
154

Promo / AT Store i MUP KS u kampanji “Neko te voli!”

Sponzorirani članak
Autorizirani Apple Reseller AT Store u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo započinje najveću kampanju smanjenja korištenja mobitela tokom vožnje. Kampanja nosi naziv “Neko te voli!”.

“Uvijek pomislite da postoje ljudi koji vas vole”, poručuju iz AT Storea i dodaju da nikada ne koristite mobitel tokom vožnje.

Prema podacima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u 2017. godini vozačima je bilo izdato preko 4.000 prekršajnih naloga zbog nedozvoljenog korištenja mobilnih telefona. “U narednih 6 mjeseci ćemo pojačati kontrolu korištenja mobitela tokom vožnje”, naglasio je komesar policije Mevludin Halilović.

Kampanja je koncipirana tako da se emitiranjem emotivnih i edukativnih spotova, putem elekronskih i internet medija, koje posebno za ovu priliku kreira AT Store, uz istovremeno pojačane preventivno-represivne mjere policijskih službenika prema vozačima, izjavila je Suvada Kuldija, portparol za odnose s javnošću MUP-a KS.

Na taj način će se utjecati na ponašanje učesnika u saobraćaju, te podići nivo svijesti o štetnosti korištenja mobitela u vožnji i na smanjenje ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.

Ova pojava se ubraja među najčešće uzročnike saobraćajnih nezgoda. Vozači koji koriste mobilne telefone za vrijeme vožnje imaju četiri puta veće šanse za saobraćajnu nesreću. Istraživanja pokuzuju da je korištenje mobitela tokom vožnje, identično vožnji u alkoholiziranom stanju.

AT Store kao društveno odgovorna kompanija se odlučila za razvijanje kampanje kojom se zagovara odgovorna upotreba tehnologije i promovira zdrav način života. Zajedno sa MUP-om i Upravom policije KS na jedinstven način želimo ukazati svim vozačima, ali i ostalim učesnicima u saobraćaju na odgovorno ponašanje i brigu za sebe, ali i za ostale.

Navedena kampanja će trajati narednih šest mjeseci.

Kampanju “Neko te voli” podržavaju Klix.ba kao oficijelni medijski partner, Radio M i TV Pink BH kao prijatelji projekta i EuroplakatBH d.o.o. Sarajevo kao najveća outdoor podrška kampanji.

Više informacija o kampanji potražite na www.atstore.ba i www.mup.ks.gov.ba.