Nasljednik Zildžića
134

Asocijacija mladih SDA u oktobru dobija novog predsjednika, poznata dva kandidata

R. D.
Haris Šabanović (Mostar) i Haris Zahiragić (Sarajevo)
Haris Šabanović (Mostar) i Haris Zahiragić (Sarajevo)
Omladinska organizacija Stanke demokratske akcije do kraja godine trebala bi dobiti novo rukovodstvo. Konvencija Aoscijacije mladih SDA očekuje se u oktobru, a već duže traje predizborna kampanja dvojice kandidata za nasljednika Salke Zildžića.

U SDA sve je naravno podređeno stranačkom kongresu koji je planiran 14. septembra te će tek nakon njega krenuti izbori na nižim nivoima i asocijacijama. Izvjesno je da će negdje oko 400 delageta, mjesec kasnije, na konvenciji u Sarajevu birati i rukovodstvo omladinske organizacije.

Kako saznajemo još nije definisana delegatska struktura po općinskim i kantonalnim organizacijama, koja je najčešće izuzetno bitna u sličnim izbornim procesima.

Posljednjih mjeseci unutar struktura Asocijacije mladih SDA izdovojila su se dva kandidata koja na kongresu imaju najveće ambicije, a to su Haris Zahiragić i Haris Šabanović iz Mostara.

Haris Šabanović dolazi iz Mostara i predsjednik je Kantonalnog odbora AM SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona. Ranije je vodio Uniju studenata Univerziteta "Džemal Bijedić".

Zahiragić, koji još nije zvanično potvrio svoju kandidaturu, trenutno obnaša funkciju potpredsjednika Kantonalnog odbora AM SDA Kantona Sarajevo. U javnosti je poznat kao bivši predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS).

Naravno, postoji mogućnost da se još neko kandiduje, ali znajući trenutne pozicije teško da bi imao ozbiljniju šansu da bude izabran.