Oštar odgovor
44

Asocijacija mladih SDA sugerirala Dodiku "kartu koju bi trebao dobro izučiti"

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Asocijacija mladih SDA BiH objavila je na svom Facebook profilu mapu Den Haaga i lokaciju Haškog tribunala uz poruku "karta koju bi Milorad Dodik trebao dobro izučiti i razumjeti".

Iako ovaj post nema dodatnog pojašnjenja, očito je da ova poruka dolazi nakon što je lider SNSD-a i aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH tokom nedavnog intervjua za srbijanski Espreso.rs nacrtao mapu "srpske države" koja će, kako kaže, jednog dana postati realnost, a u nju ulaze Republika Srpska, Srbija pa čak i dijelovi Crne Gore.

"Ja sam dobio najveći broj glasova od svih njih koji su tamo u Predsjedništvu. Moja partija, odnosno ekipa oko moje partije, napravila je najveću srpsku većinu na nivou BiH, mislim od kada postoji BiH. To znači da od pet poslanika u Domu naroda, čija je moć velika i nijedna odluka u Parlamentu u Predstavničkom domu ne može proći ako ne dobije potvrdu Doma naroda, a to dalje znači da tih pet poslanika odlučuje o sudbini svake odluke i zakona na nivou BiH. Od tih pet poslanika, četiri su iz moje partije. To se nikad nije desilo i time se nekako doskočilo strancima koji su rekli da je od pet većina, prosta većina četiri i to je ostalo tako zapisano, ne može se izmijeniti", rekao je Dodik u ovom intervjuu.