BiH
307

Asmir Begović posjetio mališane na hematoonkološkom odjeljenju bolnice Jezero

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Golman nogometne reprezntacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović posjetio je danas Hematoonkološko odjeljenje Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu.

Begović je proveo neko vrijeme s mališanima oboljelim od malignih oboljenja, koji su iskoristili priliku da se slikaju i dobiju potpise prvog golmana bh. reprezentacije.

"Drago mi je što sam imao vremena za posjetu i što sam uljepšao djeci dan. Uvijek sam raspoložen za ovakve akcije. Druženje je bilo lijepo i želim čestitati ovim ljudima na onome što rade u ovoj klinici", rekao je Begović.

Golman engleskog Stokea je osnivač fondacije ''Asmir Begović'', koja se bavi humanitarnim radom. Begović ističe da je veoma bitno pomoći ljudima i dati im motivaciju da se nastave boriti s bolestima.

"Ukoliko ste u mogućnosti trebate pomoći ljudima. Ja imam te mogućnosti i volim pomagati ljudima, dati im snage da se nastave boriti. Drago mi je što sam danas usrećio ove mališane", rekao je Begović i dodao da će razgovarati s drugim nogometašima da pomognu izgradnju ''kuće za roditelje'', koja treba biti izgrađena u sklopu Pedijatrijske klinike Jezero.

Posjetu je organiziralo Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH", a inicijator akcije je iransko udruženje djece oboljele od malignih oboljenja ''Mahak''. Cilj kampanje je da se svijetu uputi poruka da ''rak nije kraj''.

Udruženje ''Mahak'' je pozvalo golmana iranske nogometne reprezentacije Alirezu Haghighija da se druži s djecom boljelom od malignih oboljenja u Iranu. On je to prihvatio i pozvao golmane selekcija koje su nastupale u grupi F ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u Brazilu, da mu se pridruže u kampanji i svijetu pošalju poruku da rak nije kraj - objasnila je predsjednica Udruženja ''Srce za djecu koja boluju od raka'' Lejla Kamerić.