|

Asim Sarajlić: Nevin sam u ovom procesu, nadam se da ću imati priliku da to dokažem

Asim Sarajlić: Nevin sam u ovom procesu, nadam se da ću imati priliku da to dokažem
112
Piše: El. B.
10.3.2017. u 16:49
155
komentara
112

dijeljenja
Asim Sarajlić: Nevin sam u ovom procesu, nadam se da ću imati priliku da to dokažem Foto: Klix.ba
Asim Sarajlić je rekao kako je iz medija saznao da je protiv njega, Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića podignuta optužnica. Istakao je kako je nevin u ovom procesu i izrazio nadu da će imati priliku da to dokaže na sudu.
"Pravosudni organi rade u skladu sa zakonom i procedurama i nadam se da su svjesni svoje odgovornosti u pokretanju ovog postupka. Davao sam izjave u Tužilaštvu KS kao osumnjičeni prije deset, petnaest dana i nadam se da ću imati priliku da na sudu dokažem svoju nevinost", rekao je Sarajlić.

Na pitanje za koja krivična djela se tereti Sarajlić je rekao kako ne želi detaljisati, te je ponovio da je nevin u ovom procesu.

"Uopće nema smisla i naravno dokazat ću svoju nevinost. Ne bih komentarisao da ne bih nešto nepromišljeno rekao i time ugrozio neke istrage koje Tužilaštvo radi. Sa svojima advokatom ću se odazvati. Vjerujem u pravosudni sistem ove zemlje i nadam se da je pravosudni sistem svjestan svoje odgovornosti u provođenju zakona i u krivičnom postupku i u implementaciji Krivičnog zakona", rekao je Sarajlić.

Podsjećamo, postupajuće tužiteljice Tužilaštva KS podigle su optužnicu protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića.
Prijavi grešku


Komentari (155)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...