{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Asim i Mirjana Karić izjasnili se da nisu krivi

F
6.4.2009. u 14:24
0
0
Asim i Mirjana Karić izjasnili se da nisu krivi
0
Asim i Mirjana Karić izjasnili se da nisu krivi
Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, optuženi Asim i Mirjana Karić izjasnili su se da nisu krivi.
Optužnica tereti Dragana Makivića za krivično djelo porezna utaja, Huseina Glavaša za krivično djelo pomaganja u učinjenju krivičnog djela porezne utaje i krivično djelo porezne utaje, Smaila Zubčevića za krivično djelo pomaganja u učinjenju krivičnog djela porezne utaje, Asima Karića, Mirjanu Karić, Osmana Kantića i Seniju Kantić za krivično djelo pomaganja u učinjenju krivičnog djela porezne utaje.

Prema navodima iz optužnice, optuženi Makivić je od 25. augusta do 4. septembra 2004. u svojstvu osnivača i direktora pravne osobe "Madaco“ d.o.o. izbjegao plaćanje poreza od 18.090,00 KM, te dajući lažne podatke o stečenim oporezivim prihodima izbjegao plaćanje davanja od 600.660,58 KM, propisanih poreznim zakonodavstvom BiH.

Nadalje, optuženi Glavaš i Zubčević su, kako se između ostalog navodi u optužnici, stavili na raspolaganje učinitelju sredstva za učinjenje krivičnog djela, te tako izbjegli plaćanje davanja u iznosu od 129.700,00 KM propisanih poreznim zakonodavstvom BiH, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: