{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Asim i Mirjana Karić izjasnili se da nisu krivi

F
6.4.2009. u 14:24
0
0
Asim i Mirjana Karić izjasnili se da nisu krivi
0
Asim i Mirjana Karić izjasnili se da nisu krivi
Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, optuženi Asim i Mirjana Karić izjasnili su se da nisu krivi.
Optužnica tereti Dragana Makivića za krivično djelo porezna utaja, Huseina Glavaša za krivično djelo pomaganja u učinjenju krivičnog djela porezne utaje i krivično djelo porezne utaje, Smaila Zubčevića za krivično djelo pomaganja u učinjenju krivičnog djela porezne utaje, Asima Karića, Mirjanu Karić, Osmana Kantića i Seniju Kantić za krivično djelo pomaganja u učinjenju krivičnog djela porezne utaje.

Prema navodima iz optužnice, optuženi Makivić je od 25. augusta do 4. septembra 2004. u svojstvu osnivača i direktora pravne osobe "Madaco“ d.o.o. izbjegao plaćanje poreza od 18.090,00 KM, te dajući lažne podatke o stečenim oporezivim prihodima izbjegao plaćanje davanja od 600.660,58 KM, propisanih poreznim zakonodavstvom BiH.

Nadalje, optuženi Glavaš i Zubčević su, kako se između ostalog navodi u optužnici, stavili na raspolaganje učinitelju sredstva za učinjenje krivičnog djela, te tako izbjegli plaćanje davanja u iznosu od 129.700,00 KM propisanih poreznim zakonodavstvom BiH, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: