{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ashdown: Skup u Potočarima bit će siguran

N
6.7.2005. u 18:11
0
0
Ashdown: Skup u Potočarima bit će siguran
0
Ashdown: Skup u Potočarima bit će siguran
Visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown posjetio je danas Memorijalni centar u Potočarima kod Srebrenice, gdje je izjavio je da ništa neće moći ugroziti sigurnost ceremonije obilježavanja 10. godišnjice stradanja Bošnjaka na tom području tokom jula 1995.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ashdown je pozvao sve institucije i vlasti u BiH da prestanu spekulirati u vezi s jučerašnjim podmetanjem eksploziva na toj lokaciji koji je otkrila policija Republike Srpske sve dok se ne otkriju počinitelji. "Opasno je spekulirati podacima ko stoji iza postavljanja eksploziva i što su namjere sve dok ne budu otkriveni počinitelji", poručio je Ashdown.

On je dodao da je Ministarstvo unutarnjih poslova RS-a dobro uradilo posao kad je u pitanju organizacija sigurnosti skupa, ali je, kako je naveo, doprinio spekulacijama koje su se pronijele u vezi s jučerašnjim podmetanjem eksploziva. Također je kazao da je poslao poruku ambasadorima i državnicima koji su najavili svoj dolazak na komemoraciju 11. jula da ništa neće ugroziti održavanje tog skupa.

Visoki predstavnik je u Srebrenici razgovarao i s ministrom unutarnjih poslova RS-a Darkom Matijaševićem o novonastaloj situaciji nakon pronalaska oko 35 kg eksploziva koji je bio postavljen na dva mjesta u blizini Memorijalnog kompleksa u Potočarima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: