{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ashdown podržao štrajk poljoprivrednika do ispunjenja zahtjeva

N
25.7.2005. u 15:17
0
0
Ashdown podržao štrajk poljoprivrednika do ispunjenja zahtjeva
0
Ashdown podržao štrajk poljoprivrednika do ispunjenja zahtjeva
Visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown posjetio je danas poljoprivrednike koji već 31 dan prosvjeduju ispred državne vlade, i tom prilikom ih podržao u namjeri da štrajkaju sve dok im se ne ispune zahtjevi, dodajući da je žalostan što su morali pribjeći tom načinu rješavanja situacije.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
“Vaš način izražavanja nezadovoljstva je potpuno ispravan i trebamo ohrabriti ovakvu praksu. Kada se ne slažete s onim što vaša vlada radi, trebate prosvjedovati”, kazao je Ashdown poljoprivrednicima.

Visoki predstavnik je istaknuo da je smiješna činjenica da se u našoj zemlji proizvodi toliko mlijeka, a da druge zemlje nesmetano mogu prodavati svoje mlijeko po jeftinijim cijenama.

“Činjenica je da se ovdje proizvodi najkvalitetnije suho meso nego bilo gdje drugo, a opet se strani proizvodi na ovom tržištu prodaju po jeftinijoj cijeni nego domaći i zbog toga dobro prolaze”, kazao je Ashdown.

Podržavajući poljoprivrednike u svim zahtjevima, visoki predstavnik je istaknuo da postoji dovoljno argumenata za stvaranje ministarstva za poljoprivredu na državnoj razini.

Poljoprivreda je, kazao je Ashdown, nesumnjivo jedan od najvećih potencijala u BiH, dodajući da su osim poljoprivrede, električna energija i turizam privredne grane na kojima zemlja treba graditi budućnost.

Poljoprivrednike je posjetio i šef Delegacije Evropske komisije u BiH, ambasador Michael Hamphryes kojeg je predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH Ranko Bakić upoznao s problemima s kojima se poljoprivrednici susreću u praksi.

Ambasador Hamphryes je podržao zahtjeve poljoprivrednika i naglasio suštinsko slaganje s modalitetima na kojima ustrajava Udruženje poljoprivrednika u BiH, a koji su usmjereni na prevladavanje teškog stanja u agrokompleksu BiH.

Hamphryes je pohvalio ustrajavanje Udruženja na implementiranju odredbi iz Funkcionalnog pregleda poljoprivrednog sektora.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH Ranko Bakić istaknuo je da je dobro da su poljoprivrednici dobili podršku od najviših dužnosnika međunarodne zajednice u BiH.

“Ali je za nas kao građane BiH poražavajuća činjenica da nam se nitko od domaćih vlasti još uvijek nije obratio”, istaknuo je Bakić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: