BiH
0

Ashdown: Nova web stranica EUSR-a će biti jedno od naših glavnih sredstava komunikacije

NINA
Specijalni predstavnik Europske unije (EUSR) u BiH Paddy Ashdown danas je pokrenuo novu web stranicu EUSR, koja se nalazi na adresi www.eusrbih.org.

Na toj web stranici, kako je saopšteno iz EUSR-a, nalaze se najaktualnije vijesti o aktivnostima i strateškim prioritetima specijalnog predstavnika Evropske unije.

“Sudbina Bosne i Hercegovine leži u Evropi, i to jednog dana kao člana Evropske unije. Kako izlazimo iz ere Daytona i ulazimo u eru Bruxellesa, angažman Evropske unije u BiH poprima sve veći značaj”, rekao je specijalni predstavnik EU-a danas na konferenciji za medije održanoj u povodu pokretanja nove web stranice.

“Moja uloga specijalnog predstavnika EU-a u isto vrijeme evoluira. U idućim mjesecima ova nova web stranica EUSR će biti jedno od naših glavnih sredstava komunikacije, čime će politika i rad specijalnog predstavnika EU-a postati dostupni građanima u Bosni i Hercegovini i šire”, ističe Ashdown.

Web stranicu, koja ima mogućnost pretrage svih tekstova, a korisnicima pruža priliku da preko e-maila dobivaju svakodnevne informacije o radu EUSR-a, izradili su Press ured EUSR-a, odnosno OHR-a i firma za izradu softwarea iz Sarajeva pod nazivom QSS (Quality Software Solutions), saopšteno je iz Ureda EUSR-a.