{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ashdown danas objavljuje strukturu policijskih regija u BiH

N
31.1.2005. u 10:20
0
0
Ashdown danas objavljuje strukturu policijskih regija u BiH
0
Ashdown danas objavljuje strukturu policijskih regija u BiH
Visoki predstavnik Paddy Ashdown danas će na konferenciji za novinare objaviti ishod svojih razgovora s ključnim ljudima Komisije za restrukturiranje policije o prijedlogu nove teritorijalne organizacije policijskih snaga u BiH.
Predsjedavajući Komisije za restrukturiranje policije Wilfred Martens je 14. januara službeno predstavio izvještaj Komisije predsjedavajućem Vijeća ministara Adnanu Terziću i visokom predstavniku Paddyju Ashdownu. On je od visokog predstavnika zatražio da pregleda te tri varijante i odluči koja najviše odgovara zahtjevima policije u Bosni i Hercegovini, a ne isključivo političkim zahtjevima.

Na kraju svog službenog dijela izvještaja Komisija za restrukturiranje policije sadrži tri mape u kojima se daje teritorijalna podjela lokalnih policijskih područja u vidu opcija za daljnja razmatranja i dogovore. Te varijante prikazuju tri mogućnosti: pet lokalnih policijskih područja, devet lokalnih policijskih područja i šire policijsko područje grada Sarajeva (9+1) te kao treću mogućnost 10 područja i šire policijsko područje grada Sarajeva (10+1).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: