{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Asfaltiranje pristupnog puta do naselja Radava u Općini Centar

21.10.2013. u 15:24
0
2
Asfaltiranje pristupnog puta do naselja Radava u Općini Centar
0
Asfaltiranje pristupnog puta do naselja Radava u Općini Centar
U petak, 18. oktobra 2013. godine započeli su radovi na uređenju i asfaltiranju pristupnog puta do naselja Radava na Nahorevu (Mjesna zajednica Pionirska dolina - Nahorevo). Projekt finansira Općina Centar sa 65.500 KM.
Prije početka radova općinska Služba za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina je, prilikom rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, utvrdila da planirana trasa saobraćajnice prolazi zemljištem koje je označeno kao javno dobro, što je upisano i u katastru Općine Centar i u Zemljišno-knjižnom odjeljenju Općinskog suda u Sarajevu.

"Krajem prošle sedmice započeli smo sa mašinskim iskopom duž planirane trase i proširenjem saobraćajnice. U toku je nasipanje tampona nakon čega slijedi asfaltiranje nove saobraćajnice. Okončanje radova je planirano za dva dana", kazao je Mujo Topalović, voditelj radova firme Grakop iz Kiseljaka koja je angažovana za ovaj posao.

Nova saobraćajnica ukupne dužine 260 metara za naselje Radava će biti široka od 3 do 5,5 metara, na koju će biti postavljeno 1.270 kvadratnih metara asfalta. Paralelno sa ovim radovima, djelatnici firme Testingelektro vrše demontažu postojećih stubova javne rasvjete kako bi se stekli tehnički uslovi za proširenje saobraćajnice.
Elaborat za ovaj projekt je uradio Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu, a za nadzor je zadužen Energoinvest d.d. Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: