{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Asfaltiran prilaz u ulici Hamida Beširevića

20.3.2014. u 08:09
0
2
Asfaltiran prilaz u ulici Hamida Beširevića
0
Asfaltiran prilaz u ulici Hamida Beširevića
U proteklom periodu urađeno je asfaltiranje prilaza dužine 40 metara u ulici Hamida Beširevića kod broja 130 (Mjesna zajednica Hrastovi-Mrkovići).
Radi se o projektu kojeg je finansirala Općina Centar sa 7.300 KM. Na neuređenom dijelu ove saobraćajnice izvršeno je nasipanje novog tamponskog sloja te je na kraju radova postavljeno 168 metara kvadratnih novog asfalta.

Izvođač radova je komunalno preduzeće Rad. Glavni projekt je uradila firma Saraj Inženjering iz Sarajeva, dok je za nadzor bila zadužena firma Energotehnika iz Doboja.

Asfaltiranje prilaza ulici Hamida Beširevića urađeno je na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji ulica na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Dževad Bećirević i direktor KJKP Rad Selim Babić.

Osim navedenog projekta, krajem protekle građevinske sezone djelatnici KJKP Rad su, na osnovu istog ugovora, izvršili i asfaltiranje dijelova ulica: Mehmeda Handžića 5, Imamovića 25-27, Fikreta Ploče 1-6, Nedžada Mušića 4-10, Tina Ujevića 9-13, Višnjik 9-25b, kao i dijelove trotoara u ulicama Šekerova 40 i Himze Polovine 25-53.

Za realizaciju navedenih projekata Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 93.000 KM.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: