BiH
0

Asfaltiran dio Ulice Kromolj

Klix.ba
Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima bez padavina, okončani su radovi na sanaciji i asfaltiranju kraka Ulice Kromolj od broja 112, koji su počeli 7. novembra 2012. godine. Projekt sanacije te saobraćajnice finasirala je Općina Centar sa 48.000 KM.

Riječ je o zemljanom putu dužine 250 metara koji je bio djelimično prekriven tamponskim slojem od drobljenog kamena. Prema projektu sanacije, na kolovozu koji je širine tri metra izvršena je ugradnja novog tamponskog sloja debljine do 25 centimetara i napravljene su bankine širine pola metra.

Na mjestima gdje je bilo potrebno zaštititi kolovoz od prodora oborinskih voda ugrađeni su ivičnjaci u ukupnoj dužini 90 metara. U cilju poboljšanja odvodnje površinskih voda postavljena su dva nova ulična slivnika i 35 metara drenažne cijevi sa filterskim materijalom. Po okončanju tih radova krak Ulice Kromolj od broja 112 je asfaltiran.

Projekt sanacije i asfaltiranja te saobraćajnice sačinili su stručnjaci Zavoda za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu. Izvođač radova je građevinska firma "Grakop", a nadzor je vršio "Energoinvest" d.d. Sarajevo.