Nihad Imamović
0

"ASA Holding neće plaćati mito!"

FENA
Predsjednik Uprave ASA Holdinga Nihad Imamović danas je izjavio da su službenici Općine Novi Grad od njega tražili mito da bi dobio određenu dokumentaciju za građevinsku dozvolu i gradnju novog objekta na području te općine, ne spominjući imena osoba na koje je mislio.
  • Od nas je tražen novac i to je prijavljeno FMUP-u još u aprilu. Otvoreno sam progovorio, dobio ogromnu podršku, i očekujem uskoro stav tužilaštva - kazao je Imamović danas na konferenciji za novinare u Sarajevu i dodao da su posljednje izjave javnih službenika Općine Novi Grad i Grada Sarajeva usmjerene na skretanje s problema.

Istaknuo je da kada je tražen novac za neophodnu dokumentaciju on nije bio sam i da su s njim bili njegovi saradnici i još neki investitori.

  • Ovaj slučaj nema političkih primjesa i mislim da je moja dužnost i obaveza bila da to prijavim MUP-u. Sve s kim sam razgovarao je pod kontrolom MUP-a. Inače, do ovoga slučaja smo imali korektnu saradnju s predstavnicima Općine - kazao je Imamović.

Naglasio je da se još 2007. godine ušlo u procedure donošenja regulacionog plana "Ali-pašin Most VII a da je rok bio april 2009. godine i da taj regulacioni plan još nije usvojen.

  • Gradsku upravu pitam zašto toliko dugo čekaju donošenje regulacionih planova kada su sve procedure obavljene do oktobra 2008., i to u trenutku kada postoje investitori spremni u današnje vrijeme uložiti ogroman novac i zaposliti značajan broj ljudi na realizacji projekta - kazao je Imamović. Dodao je i da ASA grupacija razvija poslovanje na domaćem kapitalu i znanju svojih zaposlenih, poštujući zakonske propise i izmirujući porezne obaveze, ali da nikada nije i da ni ubuduće neće platiti mito da bi normalno, u okviru zakona, obavljala svoje aktivnosti.