Smatra da govori neistinu
300

Arnaut pisao izraelskom ambasadoru: Čović laže, pomozite da zamijenimo nacističke nazive ulica

S. Š. U.
Zastupnik u Parlamentu BiH Damir Arnaut (Foto: D. S./Klix.ba)
Zastupnik u Parlamentu BiH Damir Arnaut (Foto: D. S./Klix.ba)
Poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Damir Arnaut uputio je, posredstvom Ministarstva vanjskih poslova, zvanično pismo ambasadoru Izraela Bosni i Hercegovini, a povodom tvrdnji koje je Dragan Čović saopćio tokom posjete Izraelu.
Čović je prošle sedmice za vrijeme posjete Izraelu, kazao da podržava brisanje ulica nazvanih po nacističkim slugama u gradovima pod kontrolom HDZ-a.

Arnaut je podsjetio da je upravo HDZ jedini glasao protiv njegove inicijative da se takvi nazivi, koji postoje širom Bosne i Hercegovine, zamijene imenima Pravednika među narodima iz naše zemlje koje je kao takve priznao Yad Vashem centar u Jerusalemu, te da nema sumnje da je Čović lagao.

"Ovi odvratni nazivi ulica nisu limitirani na teritorije pod HDZ-ovom kontrolom, jer koalicioni partneri Čovića iz SDA stranke Bakira Izetbegovića i SNSD-a Milorada Dodika su ih uspostavili u općinama koje oni kontrolišu. Da Čović nije iznio ove stavove tokom njegove posjete Yad Vashemu, Zidu plača i ostatku Izraela, ja bih ovo nastavio tretirati kao interno pitanje Bosne i Hercegovine", navedeno je u pismu.

Stručne službe Parlamentarne skupštine BiH odbile su danas protokolisati ovo pismo.