Rasprave u Našoj stranci
297

Arnaut htio na poziciju državnog ministra, Forto kaže da to nikada nije ni razmatrano

L. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon tvrdnji federalnog zastupnika i člana Predsjedništva Naše stranke Damira Arnauta da je njegovo ime bilo spominjano u kontekstu ministra vanjskih poslova, oglasio se predsjednik te stranke Edin Forto, koji je demantovao Arnauta.

Arnaut je za N1 kazao da je priča o njemu kao ministru vanjskih poslova završena prošlog petka.

"Ja sam sa Dinom razgovarao o toj mogućnosti da Ministarstvo vanjskih poslova bude mjesto koje ću ja obnašati i zaista sam bio ohrabren da je on razmotrio to pitanje. Istakao je da to treba odnijeti nazad u stranku i onda me obavijestio da je NIP odlučio da će on biti kandidat za tu poziciju. Nastupio je izuzetno galantno", rekao je Arnaut.

Arnaut je iznio tvrdnju i da je dobio načelnu podršku od Edina Forte, odnosno ako Konaković na to također pristane, ali je rekao da je bilo onih unutar stranke koji nisu bili "za".

"Sabina Ćudić je dobacila preko šale da ne bih dobio njen glas. Bio sam zatečen. To je poprilično direktna tvrdnja da ja ne bih imao njen glas. A Sevlid Hurtić, Nenad Nešić će imati njen glas", kazao je Arnaut.

Povodom ovog medijskog istupa Damira Arnauta oglasio se Edin Forto saopćenjem za medije.

"Gospodin Arnaut nikada nije bio kandidat Naše stranke za Vijeće ministara, pa se shodno tome Predsjedništvo Naše stranke nikada nije izjašnjavalo o ambicijama gospodina Arnauta. Jedino o čemu se Predsjedništvo Naše stranke izjašnjavalo je pozicija u Ministarstvu prometa i komunikacija u Vijeću ministara", poručio je Forto.

Predsjednik Naše stranke je također dodao da su oni, kao stranka, nebrojeno puta dokazali da su njihovi članovi sposobni i spremni staviti ličnu sujetu i lične interese po strani kada se donose izuzetno važne, nerijetko teške, strateške odluke.

"Žao mi je kada, u rijetkim situacijama, to nije tako. Ne podržavam samostalno pregovaranje o funkcijama bez znanja i odluka organa stranke. Period pred nama je težak, zahtjeva odgovornost i izdizanje iznad ličnog. Fokusirajmo se na bitno", poručio je Forto za kraj.